Webové stránky jsou součástí projektu Active Brain

ON-LINE UČENÍ

on-line učení

On-line učení

Kam chodíte na tipy?

Je to tak, učitel se věnuje učení – učení hrou, zábavou, prožitkem a já nevím, co vše ještě… Snaží se každým coulem, aby své žáky zaujal, zprostředkoval jim „svět“ a byl jim co nejblíže. Není to však jen o nastavení každého z nás, ale také o prostředcích, které máme. Když jsem dlouhá léta učila na speciální škole, tak jsme začínali tím, že jsme vyráběli vše na koleně. Děti, které jsme měly, potřebovaly učební materiály na míru a tak jsme vyráběli od rána do večera. Jedna známá mi tehdy řekla, že to není učení, ale mučení. Nevnímala jsem to tak, jsem jinak nastavená. Co jsem vnímala bylo to, že tehdy nebyly vhodné učebnice, pracovní listy, výukové programy a on-line programy. A zcela zásadní bylo, že škola neměla prostředky ani na koupení náplní do barevné kopírky. A tak jsme hledali, kopírovali, vybarvovali, stříhali a laminovali. Co však musím podtrhnout je to, že výroba pomůcek dětem na míru mě nesmírně baví a naplňuje. Je to kreativní a dobrodružné, hledat všechny ty niance, aby učení z toho, co vyrobíte, bylo efektivní.

A v on-line kurzu Abeceda prvňáka můžete zjistit, jak mi ta výroba materiálů a pracovních listů jde.

Ukázková lekce ZDARMA

 

Postupem let se finanční prostředky školy díky projektům a dalším subjektům začaly navyšovat a tak jsme mohli tisknout barevně, kupovat novější učebnice, vybavit třídy názornými pomůckami, hrami a vše začalo nabývat na pestrosti.

Postupem let jsem také nastřádala množství odkazů na stránky, které nám všem ve škole ulehčovaly dlouhé přípravy. A nebyly to jen odkazy na stránky, kde jste si mohli stáhnout pracovní listy, ale také zábavné on-line procvičování pro děti.

A jedny ze stránek, kterým jsem věrná, jsou stránky paní doktorky Balharové  Kaminet. Doporučuji je také rodičům na domácí procvičování. A to nemyslím jen dětem s dys poruchami, ale všem. Vyzkoušejte a mějte krásný den.
Přeji Vám krásný víkend a pohodu při učení.

Zdá-li se Vám, že ani tento tip nestačí, aby Vaše dítko bylo při učení v pohodě, tak Vám nabízím pedagogickou konzultaci. Najdete mne na milada@activebrain.cz 

 

 

Ludmila Leinweberová
Je speciální pedagog a specialistka na fungování lidského mozku. Zabývá se vlivem mozku na zlepšení školních výkonů i vyrovnanějšího chování. Je trenér paměti, nalézá často nečekané cesty a způsoby pro její zlepšení. Učí děti i dospělé lépe pochopit sebe samé a stát se odolnějšími vůči stresu.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů